Mei 2011

Beste Hoopers, (ex)kankerpatiënten en hun Loved-ones,

 

Zondag 29 mei van 13.00 tot 15.30 organiseert Hoop Dance Nederland samen met Tegenkrachteen stichting die (ex)kankerpatiënten sportmedisch begeleidt, een Hoop Dance Event voor (ex)kanker patiënten en hun naasten.

 

Klik hier voor het uitnodigingsfilpmje!  

 

Wat is Hoop Dance? Hoop Dance is de nieuwste Mind-Body movement die playfulness en old school hoepelen combineert met dans en plezier. 

Waarom hoepelen voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten? Of je nu zelf kanker hebt, herstellende bent of een van je geliefden is (ex)kankerpatiënt, kanker neemt veel tijd en energie ik beslag. Het grijpt je aan en het houdt je bezig! Er lijkt geen tijd en ruimte meer te zijn om te ontspannen en zomaar zorgeloos te genieten. Wat eerst belangrijke onderwerpen leken te zijn, voelen nu zo onbelangrijk, wanneer je bezig bent met de fundamentele vraag “Blijf je/hij/zij leven, ja of nee?”. Bij Hoop Dance Nederland en Tegenkracht weten we hoe zo’n periode eruit ziet. Uit ervaring weten we ook hoe belangrijk het is om de nadruk te leggen op wat je allemaal nog wél kan.

Bij Hoop Dance draait het alleen om JOU, letterlijk én figuurlijk.  Het geheim van Hoop Dance is: voelen in plaats van denken, Zijn in plaats van doen. Bovendien geeft de hoepel je de ruimte om, in je eigen ritme, stilte en rust te vinden in ‘het oog van de storm’. Het helpt je gedachten stop te zetten en even te genieten van het moment van nu. 

Dit event geldt tevens als de aftrap van de nieuwe campagne van Tegenkracht “Kanker is Topsport”. Gedurende het event komt Wakker Nederland opnames maken om meer landelijke aandacht te krijgen voor deze nieuwe campagne en Hoop Dance. De reportage van 3 minuten lang zal op maandag 30 mei tijdens het programma Ochtendspits worden uitgezonden.

Dus ben jij een (ex)kankerpatiënt of is een van je Loved-Ones (ex)kankerpatiënt, meld jezelf en je naasten nu aan via info@tegenkracht.nl en ervaar zelf wat hoepelen met je doet 
J

PS: mocht je meer willen lezen over mijn persoonlijk verhaal over Kanker en Hoop Dance, klik hier!


Locatie:  Westerpark Amsterdam
50 meter ten westen van restaurant Proef
Gosschalklaan 12, Amsterdam

www.proefamsterdam.nl 
(Proef is gevestigd op de Westergasfabriek. Dit is een autoluw park, parkeren kan dan ook het best in parkeergarage Westersluis, Van Bleiswijkstraat 8 (tegenover de west-ingang van het park).

Bij slecht weer zal het event in het Marnix, Marnixplein 1, te Amsterdam plaats vinden. Dit zal op Zondag 29 mei om 11.30 uur op de website komen te staan, mocht dit het geval zijn.

Datum:   Zondag 29 mei 2011
Tijd:        13.00 uur - 15.30 uur

Kosten: 5 euro
Hoepel mee naar huis: 10 euro